Роджърс: Собствениците трябва да направят своя избор


Н. Гавазов

Роджърс: Собствениците трябва да направят своя избор

Бившият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс е на мнение, че собствениците на мърсисайдския клуб трябва да определят, дали искат да печелят пари или да завоюват трофеи. Роджърс, който по време на пребиваването си на "Анфийлд" не успя да спечели нито един приз, направи това изявление часове след акцията на феновете на клуба срещу повишаването на цените на билетите от следващия сезон.

Брендън, който и преди си позволяваше да отправя критики относно трансферната кампания на "червените", посъветва собствениците от американската компания Fenway Sports Group да решат каква стратегия ще изберат за развитието на клуба.

"Клубът трябва да преразгледа всичко и да реши какъв модел ще избере - бизнес или победи. Победният модел означава покупка на по-класни играчи, независимо от тяхната възраст. Някои клубове работят именно по този начин. Другите мислят да закупят играч, да го развиват и след това да го закупят за много пари. Те не купуват възможно най-класния футболист, за да постигат успехи", заяви Роджърс.

"Това се случва. Някои клубове са бизнес и те искат да са успешни в работата си. За тях е важно да купят млад играч, да го развият и да го продадат. Други клубове, излизайки на трансферния пазар, мислят само за покупка на таланти и на топ-футболисти за постигане на победи, без да обръщат внимание на възрастта. Мисля, че добрите клубове са тези, които спазват баланса между двата модела", завърши бившият мениджър.

 

  Сподели
127