Фалкао се готви да замине за Китай


Н. Гавазов

Фалкао се готви да замине за Китай

След като не успя да премине в Атлетико Мадрид в последния ден за зимни трансфери, сега Радамел Фалкао е насочил своето внимание към преход в Китай. Както е известно, Челси показа, че няма нищо против да прекрати съглашението си с Монако за наема на нападателя, след като шампионите запазиха Лоик Реми и привлякоха Алешандре Пато.

В понеделник Фалкао заедно със своя агент Жорже Мендеш специално пътува до Мадрид, за да преговаря с бившия си клуб Атлетико, а също така и с Валенсия. 29-годишният футболист обаче не успя да съгласува условията на евентуален наем нито с "дюшекчиите", нито с "прилепите".

Зимният трансферен прозорец в Европа завърши, но Фалкао има шанс да замине за Китай, чиито клубове в последно време не жалят пари за привличането на футболисти.

Според британски източници, Радамел предпочита възможността да играе редовно в първенството на азиатската държава, от това да търка пейката на Челси. Трансферният прозорец в Китай е отворен до 26 февруари, така че Мендеш има достатъчно време, за да договори сделка.

 

  Сподели
221