Класика за Юнайтед срещу Стоук Сити


И. Ангелов

Класика за Юнайтед срещу Стоук Сити

Манчестър Юнайтед продължи с добрата си игра след убедителната победа във ФА Къп с нова такава, този път срещу Стоук Сити с 3:0 на "Олд Трафорд" за срещата между двата отбора за поредния двадесет и четвърти кръг на английската Висша лига. Така Юнайтед застава на 5 пункта от топ 4, където последни са Тотнъм и Арсенал с 45 точки.

Още в 14-ата минута днес Джеси Лингард откри резултата след едно центриране на Бортуик-Джаксън от лявото крило, което Лингард завърши с плонж през Бътланд за 1:0.

2:0 направи Антони Марсиал в 23-ата минута, намерен от Рууни непокрит в наказателното поле, като той имаше време да спре топката пред себе си и да я насочи неспасяемо далеч от вратаря. До края на полувремето и двата тима имаха по един добър шанс за гол - пред Дармиан и Афелай.

В 53-ата минута една красива атака на Юнайтед с доста подавания бе завършена от Рууни когато Мата намери Марсиал в наказателното поле и той подаде по земя за нападателя и завършека от непосредствена близост на празна врата - 3:0. До края домакините задържаха топката и не допуснаха своя съперник да атакува.

  Сподели
121