Клоп се замисли за трансфери


Н. Гавазов

Клоп се замисли за трансфери

Катастрофалната ситуация с контузени играчи накара Юрген Клоп да се замисли за излизане на трансферния пазар през януари. Мърсисайдци пристъпиха към първата полуфинална среща от Купата на Лигата със Стоук Сити без намиращите се в лазарета Мартин Шкъртел и Мамаду Сако. Поради тази причина Клоп нямаше други варианти, освен да постави в центъра на защитата Деян Ловрен и Коло Туре.

Но още през първото полувреме травми на задната повърхност на бедрото получиха Филипе Коутиньо и Ловрен. В края на срещата пък Туре се хвана за бедрото. Всичко това накара Клоп да се замисли за трансфери, макар че в началото на своето пристигане на "Анфийлд" той говореше, че няма да купува през зимата.

"В сложната ситуация, при която нямаме здрави централни защитници, трансферите са нещо, на което непременно ще обърнем внимание. Две седмици по-рано ние имахме трима централни защитника. Това бе добра ситуация. Когато започнахме сезона, те бяха пет, а сега няма нито един. Не знам какви са техните шансове да се завърнат за близките срещи. Травмите затъмниха резултата срещу Стоук, а това е лошо. Нямаме късмет в това отношение. До реванша има да изиграем четири или пет мача и поради това ще видим - ако съберем 11 човека, ние ще се сражаваме", заяви Клоп.

 

  Сподели
94