Пелегрини е готов да отстъпи мястото си на Гуардиола


Н. Гавазов

Пелегрини е готов да отстъпи мястото си на Гуардиола

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини намекна, че смята за неизбежно пристигането на Хосеп Гуардиола на "Етихад". Както е известно, испанският специалист открито заяви, че няма да продължава договора си с баварците, а авторитетната медия Sky Sports съобщи, че Гуардиола ще оглави Сити след края на сезона.

Пелегрини е на мнение, че собственото му бъдеще никак не е свързано с това, колко успешно ще се развие сегашния сезон.

"Не мисля, че моето положение в бъдеще зависи от трофеите. За мен е важно да се печелят трофеи, защото това е моята работа. Ако ме попитате, дали предпочитам да подпиша петгодишен договор или да спечеля титла, а след това да бъда уволнен, то аз ще избера титлата. Работата ми като мениджър се състои в това да печеля трофеи и всичко останало няма никакво значение", заяви Пелегрини.

"Ще е трудно за клуба да ме уволни, ако спечеля трофей? Не мисля така. Според мен, собствениците винаги имат вариант, с който да заменят своя треньор, независимо от това, дали той ще спечели или не трофей. За един треньор е важно, дали вярват в работата му. Това е по-важно, отколкото дали печели или не трофеи. Ти можеш да печелиш трофеи, но може собственикът да не е доволен от работата ти и той има право да те замени", добави специалистът.

 

  Сподели
122