Ди Канио: Венгер няма да спечели трофей, ако не купи играч


Н. Гавазов

Ди Канио: Венгер няма да спечели трофей, ако не купи играч

Бившият нападател на Лацио, Ювентус, Уест Хем, а също така и мениджър на "чуковете" Паоло Ди Канио сподели мнение за един от най-емблематичните периоди в английския футбол - Боксинг Дей.

"Английският футбол е специален свят. Тук са успели да направят грамотно съчетание между традиции и съвременно влияние. Прекрасно съм запознат с духа на Боксинг Дей, но всеки път ми се струва, че той настъпва за първи път. Седиш си пред телевизора, радваш се на красиви действия и се ядосваш, виждайки как Арсенал търпи такова поражение. Ако Венгер не вземе добър защитник, той отново няма да спечели трофей през този сезон. Бях убеден, че Арсенал ще набере стабилност след победата над Манчестър Сити, но след това дойде този мач със Саутхемптън. ", заяви Ди Канио.

"Венгер е прекрасен специалист и може да те научи да играеш футбол, но той не умее правилно да управлява подчинените си. Той е като Пелегрини: не се чува от пейката. Погледнете Моуриньо, Гуардиола, Енрике - те и за секунда не остават спокойни. Моуриньо и Юнайтед? Той винаги е казвал, че след Челси няма да тренира други английски отбори, но сега трябва да премисли. Сегашният Юнайтед не е неговият отбор, но желанието му е да се реабилитира и с професионализма си той може да разтърси Юнайтед", каза още италианецът.

 

  Сподели
91