Челси с първа убедителна победа


И. Ангелов

Челси с първа убедителна победа

Кристъл Палас прие Челси на "Селхърст Парк" днес за локалното дерби от поредния двадесети кръг на английската Висша лига. Днес обаче гостите от "Стамфорд Бридж" успяха да победят с 3:0 втората най-добра отбрана в елита. С по гол и асистенция за Челси се отличиха Оскар, Коста и Вилиан.

Челси не започна добре срещата - отстъпваше инициативата и освен това Азар получи травма и бе заменен след 15 минути игра от Педро. След 20-ата минута обаче гостите овладяха топката и започнаха да атакуват. 

В 28-ата минута при една бърза атака Фабрегас успя да намери Коста в предни позиции, той премина през Делейни, залъга, че ще стреля от малък ъгъл и пусна топката за връхлитащия Оскар на чиста позиция за 1:0.

В 60-ата минута Фабрегас намери Оскар на добра позиция, като той бе обграден от противникови играчи, но пусна кълбото за Вилиан преди да загуби владението, като крилото нанесе силен удар от далечна дистанция и не остави шанс на Хенеси за 2:0.

Само 6 минути след това Вилиан напредна по крилото и центрира опасно, Хенеси не успя да се справи с топката и Коста добави от непосредствена близост за класическото 3:0. До края Коста и Оскар бяха близо и до нови голове.

  Сподели
92