Ман Сити разби Съндърланд, Компани пак аут


И. Ангелов

Ман Сити разби Съндърланд, Компани пак аут

Манчестър Сити ще се възползва от грешната стъпка на Лестър срещу Ливърпул днес и с победата си над Съндърланд с 4:1 в срещата от поредния осемнадесети кръг на английската Висша лига ще застане на 3 точки от върха и точка от Арсенал на второто място. "Артилеристите" обаче играят по-късно днес и могат да оглавят лигата.

Срещата започна добре за Сити днес. Още в 13-ата минута при центриране на Де Брюйне от дясно, топката достигна главата на Стърлинг на втора греда и това бе 1:0. 4 минути след това Силва намери Яя Туре с пространство и той стреля по земя от позиция извън наказателното поле за 2:0.

В 22-ата минута "гражданите" спечелиха срещата си с гол от Бони. Тук отново Де Брюйне центрира на главата на нападателя. Още в следващата атака Мангала имаше шанс да вкара гол. Стърлинг също бе блокиран към края на полувремето.

В 54-ата минута Де Брюйне реализира когато при опит за пас към Бони в наказателното поле топката се върна при него от бранител и той остана сам срещу вратаря - 4:0. Фабио Борини върна гол в 59-ата минута за гостите. 

Венсан Компани се върна след своята травма и замени Отаменди в 62-ата минута, но само след 9 минути той отново напусна игра с травма, за която ще очакваме новини.

Междувременно Силва спечели дузпа за домакините, която Бони пропусна в 69-ата минута. До края Сити имаше още няколко възможности за гол.

  Сподели
84