Юнайтед се нуждае oт Мане и от Муто


Н. Гавазов

Юнайтед се нуждае oт Мане и от Муто

Манчестър Юнайтед ще се опита да привлече крилото на Саутхемптън Садио Мане и нападателя на Майнц 05 Йосинори Муто, съобщават британски източници. "Червените дяволи" изпитват сериозни проблеми с отбелязването на голове. Хората на Луис Ван Гаал отбелязаха само четири гола в последните си седем мача на "Олд Трафорд".

Дефицитът от голове вече доведе до отпадането на Юнайтед от Шампионска лига и напускане на пределите на топ 4 на Висшата лига, а сега рискува да доведе до уволнение на Ван Гаал. Самият холандец се надява, че зимният трансферен прозорец ще му помогне да реши проблемите.

Юнайтед не успя да привлече Мане през август и се съмнява, че Саутхемптън ще се раздели със своята звезда по средата на сезона. Отчитайки сложността на сделката, "червените дяволи" могат да отложат прехода до лятото.

Също така вътре в Юнайтед се обмисля евентуален трансфер на Муто. По-рано през тази година "японският Меси" отказа на Челси и премина в Майнц 05, където се представя много добре, записвайки седем гола и две асистенци.

Скаути на Юнайтед не един път наблюдаваха 23-годишния Муто през сегашния сезон и са готови да дадат 10 милиона паунда за японеца.

 

  Сподели
115