Венгер: В добра позиция сме, дано не полетим в облаците


И. Ангелов

Венгер: В добра позиция сме, дано не полетим в облаците

След като кампанията започна със загуба от Уест Хем за Арсенал, сега момчетата на Арсен Венгер се намират само на 2 пункта от върха точно преди началото на новата 2016-та година. Мениджърът на "артилеристите" заговори, че тимът му се намира в по-добро състояние, отколкото в последните години, но той се надява това да не доведе до отслабване в редиците му. 

"Загубихме в първия ден срещу Уест Хем, така че не бяхме сигурни къде ще сме по Коледа. В определени моменти последните години сме били на първо място, но никой не може да предрече какво ще стане в идните 21 кръга. Трябва да продължим със същия хъс и да спечелим правилните срещи.

"През 2015-та, ако се обърнем и анализираме, ние се представяхме на едно ниво и имахме позитивна година като цяло. Стабилизирахме се дефанзивно и подобрихме рекорда срещу силните отбори в лигата. Мисля, че вървим в правилната посока. 

"Кой ще спечели лигата? Никой не знае това. Аз от дълго време работя тук и не знам кой може да ви каже това. Всичко идва от там да подходиш прагматично и да се притесняваш са своето представяне. Това ти дава по-добър шанс, но не е лесно да се каже кой ще спечели. 

"Изиграхме 17 кръга, това дори не е половината. Сега сме по-издържливи и солидни в защита, отколкото когато имахме само млади играчи, но самочувствието е свързано и с историята. То се трупа бавно и пада много бързо. За сега мислим само за следващия мач."

  Сподели
89