Късмет спаси Ман Сити в драма срещу Суонзи


И. Ангелов

Късмет спаси Ман Сити в драма срещу Суонзи

Манчестър Сити прие Суонзи Сити на "Етихад Стейдиъм" в срещата между двата тима от поредния шестнадесети кръг на английската Висша лига. Днес Мануел Пелегрини не заложи на най-силната си постройка и това почти му струва 2 точки в един двубой с много драматичен завършек за крайното 2:1.

Сити задържаше топката в първата част, но гостите имаха по-добрите възможности. Първата се откри пред Сигурдсон в 5-ата минута, но Харт спаси. В 15-ата избраният по-късно за играч на мача Харт отново запази вратата си срещу Сигурдсон.

В 26-ата минута Хесус Навас центрира от корнер на главата на Бони и това бе 1:0 за домакините. На почивката за "гражданите" се появи Фабиан Делф на мястото на Рахим Стърлинг. 

В 56-ата минута отново Харт спаси вратата си от удар с пета от непосредствена близост на Аю. В 86-ата минута след натиск на гостите и поява на Гомис в игра топката бе вкарана в мрежата на Харт, но попадението не бе зачетено заради нарушение на нападателя срещу вратаря.

В 90-ата минута обаче Федерико Фернандес изведе перфектно Гомис в наказателното поле и той матира Харт с мощен удар в близкия ъгъл. Това обаче не бе всичко. Само 2 минути след това Туре напредна и навлезе от десния фланг към наказателното поле, като стреля към вратата, топката се удари в гърба на резервата Ихеаначо и прехвърли по щастлив начин вратаря на гостите за 2:1.

  Сподели
93