Венгер: Не знам кога Диаби успя да се контузи


.

Венгер: Не знам кога Диаби успя да се контузи

Мениджърът на лондонския Арсенал Арсен Венгер съобщи, че в мача от Шампионската лига срещу Порто, полузащитникът Абу Диаби е повредил връзките си на коляното. Футболистът според неговите думи ще отсъства от строя за неопределено време, което ще се разбере допълнително. Както е известно, в сряда вечер в първа осминафинална среща от Шампиоснакат лига „артилеристите" отстъпиха на „драконите" с 1:2. За тази среща възпитаниците на френския специалист и без това излязоха с отслабен състав без петима основни играчи.

Сега към контузените играчи се присъединява и 23 годишния Диаби. Не се знае колко време полузащитникът ще бъде извън строя. Със сигурност обаче пропуска срещата на своите в събота срещу Съндърланд. Шанс за игра имат вратарят Алмуния и полузащитника Сонг.

„Миналата вечер ние загубихме Диаби. Аз не знам кога той успя да получи тази травма. Но разбрахме, че е с увредени медиални връзки на колената. Сега се убедихме със сигурност в това. Беше ясно, че изпитва болки", заяви Венгер пред Arsenal TV.

„Възможно е в събота Сонг да се завърне. Ще стане ясно в петък до края на деня. Не знам готов ли е напълно Алмуния. И той ще бъде преглеждан от лекарския екип. Оценям завръщането на Сонг на 80%, а на Алмуния около 50. Диаби има нулеви шансове. Травмирани са Аршавин, Галас и Едуардо", завърши мениджърът на Арсенал.

Според специалистите обаче, дори и Алмуния да се възстанови, не е сигурно, че Фабиански ще бъде на вратата. Полякът извърши безумия в срещата с Порто и много е възможно Вито Маноне да застане на този пост.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
165