Арсенал победи Съндърланд на Емирейтс


И. Ангелов

Арсенал победи Съндърланд на Емирейтс

В срещата от поредния петнадесети кръг на английската Висша лига Арсенал прие Съндърланд на "Емирейтс Стейдиъм" в Лондон за победата с 3:1. Домакините започнаха добре и поведоха чрез Кембъл, но Жиру си вкара автогол преди почивката. Сам той обаче успя да върне преднината на "артилеристите" във второто полувреме.

Йозил създаваше доста неприятности на гостите в срещата, но чак в 33-ата минута той успя да разцепи отбраната и да намери Кембъл на добра позиция за 1:0. В 45-ата минута М'Вила центрира добре и при опита си Жиру да блокира топката той я вкара в собствената мрежа за 1:1.

През втората част и пред двете врати имаше добри положения. В 62-ата минута обаче единствено Жиру вкара когато Рамзи преодоля Йедлин и центрира за нападателя, който завърши с глава през Пантилимон - 2:1. В 88-ата минута голям пропуск направи Ван Анхолт, намерен на перфектна позиция от Берахино. Така в 93-ата минута Арън Рамзи оформи крайното 3:1 когато пое една топка в наказателното поле и стреля в Пантилимон, който докосна топката, но не успя да я блокира.

По този начин Арсенал се настанява на 2 точки зад лидера Лестър и точка пред Ман Сити и Юнайтед.

  Сподели
101