Стоук надви Ман Сити на тежка Британия


И. Ангелов

Стоук надви Ман Сити на тежка Британия

Стоук Сити прие Манчестър Сити в среща от поредния петнадесети кръг на английската Висша лига, като днес лидерът в класирането понесе загуба от 2:0 насред тежките условия на "Британия Стейдиъм". Марко Арнаутович вкара и двете попадения за домакините, като нацели и греда и можеше да направи резултата в мача по-категоричен за своите.

Още в 7-ата минута Шакири напредна добре по фланга и поднесе перфектна топка за Арнаутович, който от непосредствена близост матира Харт. Още 7 минути след това упражнението се повтори - отново Шакири подаде за крилото и той остави Харт безпомощен за 2:0.

В 44-ата минута Шакири изведе Арнаутович сам срещу Харт в наказателното поле, но този път крилото нацели гредата след като матира вратаря. 

До 62-ата минута Пелегрини замени Бони, Фернандо и Давид Силва с Навас, Ихеаначо и Делф, но технически надарените играчи на гостите не успяваха да се справят със силния вятър на терена и не успяваха да преценят своите подавания. За капак при статични положения топката не успяваше да се задържи на място и това пречеше на Де Брюйне и Коларов да изпълнят положенията си по добър начин.

В 72-ата минута Фернандиньо напусна игра с травма и остави своите с човек по-малко. До края резултатът не се промени, а за играч на мача бе избран Шакири.

  Сподели
105