Обвиниха Варди в расизъм


Н. Гавазов

Обвиниха Варди в расизъм

Журналистът от The Daily Telegraph Джонатан Лю изрази недоволството си от това, че нападателят на Лестър Джейми Варди е станал герой в очите на феновете. Както е известно, футболистът вкара гол в срещата с Манчестър Юнайтед през уикенда, с което подобри рекорда на Руд ван Нистелрой по брой на отбелязани голове в поредни срещи.

Лю обаче е на мнение, че Варди няма особен повод за гордост.

"Браво, Варди. Ти си голям расист", написа Лю в акаунта си във Facebook.

През август тази година се появи видео, на което Варди се обръща към азиатец с думата "Джап" (навремето популярно обръщение на англосаксонците към японците, но сега се смята за обида).

"Смятам, че расистите трябва да бъдат в изгнание, да се сблъскат с общественото мнение. Варди не бива да има работа и приятели. Сега Варди не трябва да играе никъде. Ако все пак му позволят, той при първа възможност трябва да говори срещу расизма, да работи с обществените организации, да посещава училища и да учи децата на толерантност и на културни различия. И той трябва да се извинява всеки път, когато види пред себе си камера или микрофон и да разказва, как се е променил", написа по-късно журналистът.

 

  Сподели
136