Уест Бром победи Арсенал, Касорла порти дузпа


И. Ангелов

Уест Бром победи Арсенал, Касорла порти дузпа

Уест Бромич Албиън успя да направи пълен обрат срещу Арсенал когато "артилеристите" гостуваха на "Дъ Хоутърнс" днес в среща от поредния тринадесети кръг на английската Висша лига. Оливие Жиру успя да открие резултата, но Джеймс Морисън и автогол от Микел Артета станаха причината УБА да победи с 2:1.

Домакините започнаха по-добре срещата, а още в 14-ата минута Франсис Коклен бе заменен принудително от Микел Артета. В 28-ата минута обаче Месут Йозил центрира от пряк-свободен удар и Жиру завърши от непосредствена близост за 1:0.

В 35-ата минута Крис Брънт асистира за невероятно попадение от Морисън през Чех за може би най-красивият гол от кръга. Само 5 минути след това обратът за домакините бе факт когато МакКлийн напредна, Чех и Артета не се справиха със ситуацията и кълбото се оказа в мрежата за 2:1.

След почивката Йозил продължи да блести за гостите, като в 47-ата минута центрира добре за Жиру, който потърси дузпата в наказателното поле. Минута след това Йозил нацели гредата при подаване от Санчес. Евънс спаси домакините от Йозил в 58-ата минута, когато халфът извеждаше Фламини на чиста позиция. 

В 83-ата минута при топка над отбраната Крис Брънт фаулира Санчес и това бе дузпа, но от бялата точка се провали Санти Касорла. По този начин домакините съхраниха победата си.

  Сподели
102