Ливърпул задълбочи кризата в Челси


В. Мухарски

Ливърпул задълбочи кризата в Челси

Постепенно излизащият от криза тим на Ливърпул записа успех с 3:1 като гост на все по-затъващия отбор на Челси в първата среща от 11-ия кръг във Висшта лига. В герой за своя тим се превърна Фелипе Коутиньо, който вкара два от головете в този двубой.

Срещата на "Стамфорд Бридж" стартира отлично за домакините, които зарадваха феновете си само след 4 минути игра. Аспиликуета преодоля лесно Милнър, отбраната на Ливърпул остави Рамиреш необезпокояван в наказателното поле и бразилецът засече с глава за 1:0.

"Сините" бяха много близо до това да се оттеглят на почивката с гол аванс, но в добавеното време на първата част Ливърпул стигна до равенството. Фирмино комбинира с Коутиньо, който финтира Рамиреш и с техничен удар от границата на наказателното поле прати топката в левия ъгъл на вратата на Бегович.

В 74-ата минута Коутиньо направи обрата пълен. Бентеке свали дълго подаване към бразилеца, чиито изстрел рикошира в тялото на Тери и влезе във вратата на домакините - 1:2. Трябва да се отбележи, че преди това реферът спести втори жълт картон на Лукас, което вбеси Моуриньо и феновете на домакините. В 83-ата минута привържениците на Челси започнаха да напускат стадиона, тъй като Ливърпул стигна до трети гол. Кристиан Бентеке получи топката от Лалана в наказателното поле, овладя спокойно и стреля между Тери и Кейхил. Получи се отново рикошет и топката за трети път се оказа във вратата на Бегович.

  Сподели
210