Шефилд Уензди изхвърли Арсенал от турнира за Купата на Лигата


FUTBOL-TV

Шефилд Уензди изхвърли Арсенал от турнира за Купата на Лигата

Арсенал отпадна от турнира за Купата на Лигата. На 1/8-финалите "артилеристите" се препънаха в гостуването си на представителя на Чемпиъншип Шефилд Уензди. "Кукумявките" спечелиха с категоричното 3:0, а освен това вечерта за Арсен Венгер бе допълнително помрачена от контузиите на Тио Уолкът и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Още до 15-та минута те излязоха контузени. Първо Окслейд-Чембърлейн получи травма в 3-та минута, а на неговото място влезе Уолкът. Но само за да излезе след четвърт час - също заради контузия.

В 28-та минута Рос Уолъс откри резултата, разписвайки се от близка дистанция след центриране на Даниел Пудил. В 40-та минута се стигна до един заучено изпълнен корнер - Рос Уолъс успя да центрира в наказателното поле към Лукаш Жоао, който надскочи защитата на гостите и прониза с глава Петер Чех.

В 51-та минута Том Люис намери Сам Хътчинсън и той стреля, а в последния момент Матийо Дебюши си вкара топката в мрежата. При тази ситуация обаче останаха съмнения за засада. В крайна сметка този гол уби интригата в мача и така не се стигна до нов гол.

  Сподели
163