Моуриньо заплаши Азар


Н. Гавазов

Моуриньо заплаши Азар

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обясни своето решение да не използва Еден Азар в съботната среща с Астън Вила. Както е известно, "сините" постигнаха победа с 2:0, а белгиецът се появи в игра едва в края на мача. Според португалския специалист, той се е решил на този тактически ход, заради нежеланието на Азар да работи в отбрана.

"Оставих Азар извън титулярния състав, защото допускаме много голове. Ние имаме нужда да играем по-надеждно и повече да се стараем, за да придобие надеждност. Когато не владееш топката, тогава класата няма никакво значение, а ти не контролираш играта", заяви Моуриньо.

"Това бе тактическо решение. Оставих на пейката супер класен играч, но пуснах тактически дисциплиниран, с което направих играта на отбора повече надеждна. Вилиан и Педро изпълняват изумителна по обем отбранителна работа, което позволява на играчите в центъра да се чувстват много комфортно. Ще играя така и по-нататък, ако той (Азар) не си направи изводите и не се опита да работи като Вилиан и Педро", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
82