Ван Гаал се надява, че Депай няма да се провали


Н. Гавазов

Ван Гаал се надява, че Депай няма да се провали

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал изрази надежда, че крилото Мемфис Депай няма да последва участта на Амхел Ди Мария и Радамел Фалкао, които напуснаха "Олд Трафорд" след като не успяха да се адаптират към неговата философия. Вчера "червените дяволи" уверено победиха Евертън с 3:0, но 21- годишният Депай така и не се появи на терена. Ван Гаал се надява, че закупеният за 25 милиона паунда играч все пак ще възприеме неговата философия.

"Някои играчи не успяват да се адаптират към нашата философия. И няма как да знаеш това при закупуването им. Трябва да го видиш. Виждаш много качества в даден футболист, но този играч трябва да ги използва за благото на отбора. Това се случи с Ди Мария и Фалкао. Те са забележителни като футболисти, но трябваше да съответстват на философията. Единствено, след като бъдеш изпробван, може да се каже, дали ни подхождаш или не. Това се отнася и за Мемфис и за всеки закупен от нас футболист", заяви Ван Гаал.

"Мемфис е голяма покупка, но той е млад, а проблемът на младите е тяхната нестабилност. Той трябва да се учи, а ние сме длъжни да му дадем време за това. Но, разбира се, аз продължавам да му вярвам. Райън бе един от най-добрите на фланга с ляв крак, може би нямаше равен в света, Мемфис играе с десния крак. Но Райън може да му дава съвети и ги дава. А по-нататък всеки сам си отговаря за постъпките", добави холандецът.

 

  Сподели
53