Газидис: Похарчихме рекордна сума, за да построим отбор, който ще се бори за титлата


Н. Гавазов

Газидис: Похарчихме рекордна сума, за да построим отбор, който ще се бори за титлата

Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис озвучи своите съображения относно трансферната стратегия на клуба. Известно е, че "артилеристите" са си спечелили славата на клуб, който не харчи много пари за трансфери. Газидис обаче не е съгласен с тази теза.

"През последните сезони ние активно работихме на трансферния пазар. От 27 футболисти, които сега са в състава, само 9 играха за Арсенал преди 4 години. Ние купуваме нови, но само при положение, че сме убедени, че те ще ни донесат ползи. Не желаем да купуваме играчи само заради това да похарчим пари. Йозил, Санчес и Чех - появата на тези играчи показа, че Бордът при необходимост намира нужните пари за трансфери във всеки един момент", заяви Газидис.

"Клубовете, които не си поставят за цел победа в шампионата, няма да закупят футболисти като Йозил и Санчес. А тези играчи не биха дошли в Арсенал, ако нямахме Венгер. Трансферните решения лежат на футболната плоскост, в следствие на което се приемат от мениджъра. Похарчихме рекордна сума, за да построим отбор, който ще се бори за титлата. Но решаваща роля играе талантът, а не парите", добави ръководителят.

 

  Сподели
85