Моуриньо: Играхаме добре


Н. Гавазов

Моуриньо: Играхаме добре

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнение за срещата с Порто от втория кръг на Шампионска лига, в която лондончани претърпяха поражение с 2:1. Според португалския специалист, подобна загуба е необяснима, защото отборът му е показал добра игра.

"Срещата бе равностойна, тези грешки след корнери бяха извън контекста на мача. Не мисля, че моите подчинени заслужават критики. Мисля, че все пак отборът игра добре. Порто е костелив орех, тук трудно се играе. Шампионска лига добавя емоции. И местните фенове правят всичко възможно, за да усложнят живота на съперника. Когато играеш срещу отбори, където по-рано си работил, то усещането е различно преди и след мача. Може би леко сдържате емоциите си. Например, аз не празнувах нашия гол", заяви Моуриньо.

"Не мисля, че Порто главен фаворит, макар че сега те са в добри позиции. Но и ние сме готови да дадем битка за първото място. Например, в заключителния мач от групата с Порто. Реми и Фалкао просто не попаднаха в заявката, това не е наказание. Такива мачове трудно се анализират. Защото отборът добре игра и не е много ясно какво трябва да се променя. Лесно е да решиш какви корективи трябва да се направят, ако играта е зле", добави португалецът.

 

  Сподели
93