Тотнъм с обрат и разгромна победа над Сити


FUTBOL-TV

Тотнъм с обрат и разгромна победа над Сити

Тотнъм разгроми Манчестър Сити с 4:1 в първия двубой от 7-ми кръг във Висшата лига. Кевин де Бройне откри резултата в 25-ата минута при една отлична контраатака. Туре Яя изведе отлично Кевин де Бройне, а белгиецът стреля по диагонала, като дори намесата на Лорис не бе достатъчна - 0:1. Все пак останаха съмнения за засада по време на головия пас.

В самия край на полувремето Ерик Дайър изравни резултата, като и при това положение останаха съмнения за засада. Кайл Уокър получи отдясно, а рефера не видя, че е зад защитата на съперника. След това той центрира в наказателното поле, където Сон Хюн-Мин засече отблизо, а Кабайеро успя да избие. Бранителите на Сити обаче не изчистиха добре и топката попадна в Дайър, който с удар по земя я прати в левия ъгъл на вратата - 1:1.

Пет минути след почивката "шпорите" стигнаха до обрат. Тоби Алдервейрелд засече с глава центриране на Ламела от пряк свободен удар, а Кабайеро изобщо не успя да се намеси - 2:1.

В 61-ата минута Ериксен изпълни перфектно пряк свободен удар, топката срещна сглобката на гредите, след което Хари Кейн направи добавка за 3:1. Това бе поредната ситуация, при която изглеждаше, че не е маркирана засада. Такава обаче бе отсъдена при гола на Сон в 73-ата минута. Десет минути преди края бе сложена и точка на спора, след като Ерик Ламела довърши вицешампионите, оформяйки крайния резултат.

  Сподели
124