Венгер: Монако винаги е казвал, че не продава Марсиал


Н. Гавазов

Венгер: Монако винаги е казвал, че не продава Марсиал

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обясни, защо не е предприел опити да привлече нападателя на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал, когато той играеше за Монако. Както е известно, вчера агентът на футболиста обвини Венгер, че е търсил оправдания да не закупи 19-годишния младеж. Мениджърът обаче продължи да настоява, че Марсиал е играл като крило и поради това не се е вписвал в схемата на Арсенал.

"Марсиал през цялата си кариера е играл като крило, а като нападател започна да играе едва през миналата година. В Монако винаги говореха, че имат двама играчи, които никога няма да продадат: Курзава и Марсиал. Мислех, че и в бъдеще няма да променят тази своя позиция", заяви Венгер.

"Толкова успешният старт на Марсиал във Висшата лига е изненада, тъй като понякога е трудно да се адаптираш към английския футбол. На него му предстои да се закрепи на това ниво, а това е трудно. Ето защо трябва да се отнесем с разбиране, ако започне да вкарва по-малко, отколкото сега. Но Антони вече вдигна летвата на очакванията. Като цяло не съм толкова изненадан, че той постига успехи, защото Антони е много талантлив нападател", заяви Венгер.

 

  Сподели
102