Киоун: Рууни е в същата ситуация, както Ван Перси през миналата година


Н. Гавазов

Киоун: Рууни е в същата ситуация, както Ван Перси през миналата година

Бившият защитник на Арсенал Мартин Киоун отговори на въпрос за влиянието, което е оказал нападателя на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал върху капитана на "червените дяволи" Уейн Рууни.

"Това е интересен въпрос. Виждам определено сходство между ситуацията, в която се намира Рууни и това, което бе с Ван Перси през миналата година. Това усещане е дежавю. Робин започна да изпитва проблеми след напускането на Сър Алекс и не изглеждаше като играча, който бе по-рано. Но ние не знаем, дали най-добрите му години са назад или той просто стана жертва на промените вътре в клуба или заради указанията на новия мениджър", заяви Киоун.

"Мисля, че същото сега се случва и с Уейн. Той престана да вкарва голове и аз не виждам в него искрата, която бе по-рано. Рууни винаги се е раздавал за колективното дело, но вече не виждам искрата в него. Той не получава удоволствие както преди. Интересно ми е, каква е ролята на промените в Юнайтед във всичко това? Марсиал вкара няколко гола и намали натиска върху нападателите. Но Уейн вероятно иска по-скоро да започне да вкарва", каза още англичанинът.

 

  Сподели
21