Венгер: Още съм ядосан


Н. Гавазов

Венгер: Още съм ядосан

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнението си за решението на Футболната асоциация да накаже нападателя на Челси Диего Коща за действията му по време на дербито в събота. По-рано през седмицата Футболната асоциация напълно удовлетвори апелацията на Арсенал и анулира червения картон, показан на Габриел в скандалната среща. В същото време Коща, който провокира защитника на "артилеристите", бе наказан с дисквалификация от три мача.

Венгер обаче смята всичко това за слабо утешение, тъй като резултатът от дербито няма как да бъде променен.

"Това потвърждава, какво е трябвало да се направи по време на мача. Но те възстановяват само 5% от вредата, която ни бе нанесена в този мач. Вместо да играем 11 срещу 10, ние играхме десет срещу 11. Малка ни е ползата от отменения картон", заяви Венгер.

"Гледах мача и е по-добре да не говоря за това, защото някои неща в тази среща наистина ме изненадват. Някои инциденти бяха възприети от Дийн прекалено несериозно. По-добре да не говоря за това, защото още съм ядосан. Повече нищо няма да кажа. Трудно е да се разбере. Много е трудно да разбереш няколко ситуации, когато гледаш наново. Работата ми е такава, че трябва да се примиря с някои решения. Нямам избор и ще трябва да се съсредоточа върху следващия си мач", добави французинът.

 

  Сподели
121