Арсенал взе лондонското дерби с Тотнъм


FUTBOL-TV

Арсенал взе лондонското дерби с Тотнъм

Арсенал се класира за 1/8-финалите за Купата на Лигата, след като отстрани Тотнъм. Играчите на Арсен Венгер се наложиха с 2:1 над своя опонент в лондонското дерби, което се проведе на "Уайт Харт Лейн“. В герой за гостуващите "артилеристи" се превърна Матийо Фламини, който отбеляза и двата гола за своя тим.

В 26-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн отправи силен удар отдалеч, а вратарят на "шпорите" Мишел Ворм отрази топката, но не успя да я улови и тя попадна в краката на Фламини, който отблизо я изпрати в мрежата - 1:0.

В началните минути на второто полувреме Хари Кейн прати топката във вратата на противника, но попадението му бе отменено заради засада. Натискът на "шпорите" все пак даде резултат в 56-ата минута, когато Калъм Чеймбърс се намеси лошо при центриране в наказателното поле и прати топката в собствената си врата.

В 78-ата минута "топчиите" отново излязоха напред в резултата, след като Алексис Санчес отправи силен удар отдалеч, топката рикошира в крак на бранител в бяло, а Фламини отново се озова на правилното място и с удар от движение оформи крайния резултат.

  Сподели
93