Джерард сложи кръст на Балотели


Н. Гавазов

Джерард сложи кръст на Балотели

Бившият капитан на Ливърпул Стивън Джерард сподели мнението си за нападателя Мари Балотели, който сега играе под наем в Милан.

"Уважавах Балотели. Понякога той може да бъде много мил. Той може няколко пъти да ме накара да се смея. Все още имам малка надежда за това, че кариерата му ще се нареди и той ще може редовно да демонстрира потенциала си", пише Джерард в автобиографията си.

"В средата на август на моя последен сезон Роджърс дойде в Мелууд и каза: "Знаеш ли, изпуснахме няколко трансфера. В крайна сметка нямаме голям избор. Има вариант - да играя хазартно. Марио Балотели. Първата ми реакция бе: "Ой-ой". Никога не се бях срещал с Марио, но много неща чух за него, спомних си думите на Жозе Моуриньо, че Балотели е неуправляем. Струваше ми се, че това е качествен играч когато е в настроение, а през останалото време е разпилян талант", спомня си Стиви.

"Нямах никакви проблеми с Балотели. По всякакъв начин му помагах и се опитвах да го хваля, но след това разбрах, че Моуриньо е прав. Марио е много талантлив, има потенциал да стане голям играч, от световна класа, но той никога няма да стане, заради своя манталитет и обкръжаващата го среда. Той говори само в интервютата, редовно закъснява и постоянно иска внимание. Прекалено много неща върши неправилно", завършва Джерард.

 

  Сподели
223