Карамелен шок за Челси


FUTBOL-TV

Карамелен шок за Челси

Евертън записа впечатляващ успех над Челси с 3:1 в двубой от 5-ия кръг на Висшата лига. В герой за "карамелите" се превърна Стивън Нейсмит, който заби хеттрик и донесе успеха на своя тим.

Още до средата на второто полувреме домакините нанесоха два удара. В 17-тата минута влезлият като резерва малко преди това на мястото на контузения Бешич Стивън Нейсмит откри резултата. Той подаде вляво към Галоуей, който центрира и върна към него и така Нейсмит засече отблизо с глава.

В 22-ата минута Нейсмит реализира второто си попадение, след като шутира мощно с левия крак извън наказателното поле, пращайки кълбото в долния десен ъгъл.

Шампионите намалиха пасива си десет минути преди паузата чрез Неманя Матич, а след това изпуснаха още две добри положения. През второто полувреме Челси така и не намери правилен път към вратата на съперника, за да стигне поне до изравнителен гол и така в 82-та минута Нейсмит оформи хеттрика си, след като получи подаване от Рос Баркли и вкара кълбото в мрежата зад Бегович с плътен изстрел.

Евертън събра 8 точки и се изкачи на трето място в таблицата, докато Челси е 15-и с едва четири пункта на сметката си.

  Сподели
173