Венгер: Не съм лъгал за Уелбек


Н. Гавазов

Венгер: Не съм лъгал за Уелбек

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че не е лъгал феновете за травмата на Дани Уелбек. Както е известно, само 24 часа след затварянето на трансферния прозорец, през който французинът така и не закупи нападател, лондонският клуб обяви, че Уелбек ще претърпи операция и сега ще пропусне неопределено време.

Сред феновете веднага се появиха съмнения, че Арсен специално е премълчал за проблемите на нападателя, за да избегне натиск. Както е известно, Арсенал се оказа единственият клуб в Европа, който не закупи полеви играч през лятото. Сред най-претенциозните към трансферната политика на клуба се оказа обединението Arsenal Supporters Trust.

"Първо, аз съм изненадан, че хората ме обвиняват в лъжи, тъй като на пресконференцията в петък (28 август) аз все още не знаех, че Уелбек ще бъде опериран. Не съм ви лъгал. Дадох информацията, с която разполагах", заяви Венгер.

"В петък вечер разбрах, че състоянието му не се подобрява и той има нужда от консултация със специалист, за да се види проблемът. Що се отнася до отсъствието на трансфери, ние никого не купихме, защото никого не намерихме", каза още французинът.

"Повече няма какво да кажа. Аз извърших повече от 300 трансфера и всеки път трябва да обмислиш решението. Купуваш играч, за да бъде подсилен отборът, а вариантите пред нас не бяха убедителни. В края на краищата купуваш не за това да даваш напразни надежди. Искаш да купиш, защото с помощта на този футболист правиш отбора по-силен. Покупката и продажбата са способ да направиш по-силен състава, но това не е единственият способ. Трябва да се намери ефективно решение. Разбира се, аз съм уверен, че имаме достатъчен подбор играчи и достатъчно майсторство. Добрата новина е това, че трансферният прозорец затвори и вие ще може малко да поговорите и за футбол", допълни мениджърът.

Венгер призна също така, че Дани Уелбек едва ли ще играе през тази календарна година.

"Кога ще се завърне? Не по-рано от Коледа", завърши Венгер.

 

  Сподели
90