Тиери Анри: Венгер се опита да купи нападател


Н. Гавазов

Тиери Анри: Венгер се опита да купи нападател

Бившият футболист на Арсенал Тиери Анри изрази увереност, че мениджърът Арсен Венгер се е опитал да закупи нападател от топ ниво през това лято. Както е известно, Арсенал е единственият отбор от петте най-силни първенства в Европа, които не закупиха полеви играч през това лято. Много фенове негативно приеха пасивността на Венгер, който в навечерието на новия сезон заяви, че отборът ще се бори за титлата.

Анри обаче е убеден, че сънародникът му не е бездействал, а просто не е могъл да намери своя "изключителен играч".

"Не знам, дали той искаше да получи Бензема или не, но играчът също трябва да иска да дойде. Какво можеш да предложиш на футболист, който играе за един от най-добрите отбори, има гарантиран място в състава и който е успешен там? Поради това не смятам, че Арсен не е искал да привлича играчи. Тогава щеше да има друг разговор, той щеше да каже, че не иска да купува никакви играчи. Напротив, той говореше, че ще се опит, ако получи възможност", заяви Анри.

"Но как да примамиш Бензема в Реал или Кавани от ПСЖ, който вкара гол през този уикенд? Не мисля, че не е искал да купува играчи, просто не се получи през това лято", каза още легендата.

 

  Сподели
85