Венгер: Имам най-добрия опорен полузащитник в Европа


Н. Гавазов

Венгер: Имам най-добрия опорен полузащитник в Европа

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер даде да се разбере, че не възнамерява да укрепва опорната зона през това лято, тъй като в отбора му се намира най-добрият в Европа дефанзивен полузащитник. След равенството с Ливърпул експертът Гари Невил подложи на жестока критика Венгер за това, че дълги години не успява да намери футболист с характеристиките на Патрк Виейра.

Арсен обаче не приема критиките и е на мнение, че в момента отборът разполага с великолепен опорен полузащитник в лицето на 24-годишния Кокелен.

"Мисля, че отдавна спорим за това нещо. Арсенал не купува играчи с отбранителни функции, но от гледна точка на статистиката, Кокелен е най-добрият в Европа. Той е великолепен. От януари допуснахме най-малко голове откогато и да е било друг път. Знаете, че във футбола се налага да се примириш с това, че всеки се смята за прав. Единствено искам хората да подкрепят мнението си и да ми представят факти. Особено когато става дума за футболни експерти", заяви Венгер.

"Вижте, аз не съм против мненията. Хората имат право да говорят, че Арсенал не е достатъчно добър, аз приемам това. Но е опасно да казваш "той никога няма да бъде голям играч", особено когато това идва от хора, които не са чужди на футбола", каза още специалистът.

 

  Сподели
87