Де Брюйне се отправя към Сити, представянето му е в петък


Н. Гавазов

Де Брюйне се отправя към Сити, представянето му е в петък

След няколко седмици на упорити преговори, Манчестър Сити договори трансфера на полузащитника на Волфсбург Кевин де Брюйне. Представянето на белгиеца като футболист на "гражданите" ще стане в петък. Именно Де Брюйне се смята за приоритетна цел на Манчестър Сити през това лято, но дълго време Сити не успяваше да съгласува стойността на сделката за бившия играч на Челси.

През цялото време представители на Волфсбург настояваха, че не желаят да се разделят с най-добрия асистент за миналия сезон в Бундслигата, а спортният директор на немския клуб Клаус Алофс твърдеше, че вероятността Кевин да остане във Волфсбург е 99%.

В сряда вечер обаче бе постигнат пробив в преговорите за Де Брюйне. Немците се съгласиха да пуснат звездата си срещу сумата от 54 милиона паунда, като тази сума може да достигне 58 милиона, отчитайки някои бонуси.

Очаква се днес белгиецът да пристигне на Острова, за да завърши трансфера. Представянето на играча ще бъде в петък.

Така Де Брюйне ще стане петото ново попълнение за Сити през този сезон след Рахим Стърлинг, Фабиан Делф, Патрик Робъртс и Николас Отаменди. Общите разходи на Сити за нови футболисти ще бъдат над 150 милиона паунда.

 

  Сподели
100