Челси измъкна трите точки от Уест Бромич (видео)


FUTBOL-TV

Челси измъкна трите точки от Уест Бромич (видео)

Челси записа победа с 3:2 при визитата си на У.Б.А. в среща от 3-ия кръг на Висшата лига. В 14-ата минута Уест Бромич можеха да поведат в резултата, но Морисън пропусна  дузпа, отсъдена за нарушение на Неманя Матич срещу Калъм Макманаман. Играчът на домакините стреля в центъра на вратата, но Тибо Куртоа спаси удара му с коляно и изби в корнер.

Новата покупка на Челси Педро Родригес откри головата си сметка за "сините" от Лондон при дебюта си за своя нов клуб. В 20-ата минута той пробва удар по тревата, който премина под плонжа на Боаз Майхил - 0:1.

След половин час игра Педро записа и асистенция, след като при  една контраатака той изведе Диего Коща в наказателното поле на домакините и таранът на лондончани бе точен - 0:2. Изпусналият дузпа по-рано през двубоя Джеймс Морисън от части изкупи вината си и намали изоставането на своя тим пет минути след гола на Диего Коща - 1:2.

В 42-ата минута Аспиликуета вкара нов гол за Челси. Диего Коща отклони с гърди към Сесар, който с прецизен удар между краката на бранител не остави шансове на Боаз Майхил за 1:3.

В 54-ата минута капитанът на Челси Джон Тери бе изгонен от игра с директен червен картон, след като задържа Хосе Саломон Рондон като последен в отбрана. Няколко минути след изгонването на Тери, Джеймс Морисън реализира втори гол във вратата на Куртоа за крайното 2:3, след като засече с глава центриране на Калъм Макманаман. До края на мача до нов гол така и не се стигна и така Челси се поздрави с трите точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
223