Моуриньо: Смяната на Тери е тактическо решение


Н. Гавазов

Моуриньо: Смяната на Тери е тактическо решение

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо обясни причините да замени капитана Джон Тери на почивката в мача с Манчестър Сити. Както е известно, 34-годишният лидер отстъпи мястото си на Курт Зума, а тази смяна изглеждаше много странна, защото Джон игра във всяка една минута на миналия сезон, освен това никога досега Моуриньо не бе вадил Тери от играта.

След мача Жозе опроверга слуховете за травма на своя капитан и обясни, че той просто е имал нужда от защитник с други качества, за да бъде спрян нападателя на "гражданите" Серхио Агуеро.

"Това бе просто тактическо решение. Знам, че Зума е най-бързият защитник в отбора, а в този момент Сити възнамеряваше да играе на контраатака. Знам, че се готвеха да изпращат дълги пасове към Серхио Агуеро. Зума е различен играч в сравнение с Джон Тери и Гари Кейхил. Това решение напълно се оправда, защото Зума изцяло контролираше ситуацията", заяви Моуриньо.

Едновременно с това мениджърът даде да се разбере, че Тери не бива да се безпокои по повод смяната. Джон продължава да се радва на доверието на мениджъра.

"Джон е играч, на когото напълно се доверявам. Тук не може да има никакви съмнения. Преди аз никога не съм го сменял, но при други мениджъри той изобщо не игра, а хората говореха, че кариерата му в Челси е приключила. Ако някой има свободен разум и право на такъв род решения, това съм аз. Той е великолепен играч и великолепен капитан", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
115