Мбемба отрече да е на 27 години


Н. Гавазов

Мбемба отрече да е на 27 години

Новото попълнение на Нюкасъл Шансел Мбемба опроверга слуховете, че е на 27 години. През това лято "свраките" заплатиха 8 милиона паунда на Андерлехт за играча от националния отбор на Конго. Съгласно своя сегашен паспорт, Шансел е роден на 8 август 1994 година, но в британската преса се появиха информации, че африканецът е роден през 1988 година.

Впрочем, известно е, че манипулациите с възрастта на играчите са широко разпространени в африканския футбол, но Шансел настоява, че той наистина е на 21 години.

"Направен ми е тест на костната тъкан и всички знаят, че резултатите доказват моята възраст. Никого не въвеждам в заблуда. Много неща се изписаха през последните дни за моята дата на раждане, но аз доказах каква е истинската ми възраст. Хората в Африка, моето семейство и приятели знаят, че съм роден на 8 август 1994 година. Останалото няма значение. Понякога хората в Африка завиждат на успехите ти и се опитват да ти навредят, но аз съм човек, който няма вредни мисли. не трябва да се вълнувате от моите години, а от това, какво правя на терена", заяви Мбемба.

 

  Сподели
156