Карагър: За Туре ще се съди по неговата игра в защита


Н. Гавазов

Карагър: За Туре ще се съди по неговата игра в защита

Експертът от Sky Sports Джейми Карагър е на мнение, че за играта на полузащитника на Манчестър Сити Яя Туре през този сезон ще са показателни действията му в отбрана. 32-годишният африканец ярко започна новия сезон във Висшата лига, отчитайки се с дубъл в мача с УБА. Карагър обаче е убеден, че по-важно ще бъде, как Туре ще се справи в отбрана.

Наистина, през това лято "гражданите" се сбогуваха с Джеймс Милнър и Франк Лампард, а новото попълнение Фабиан Делф е контузен. Поради това Карагър очаква да види Яя на позицията опорен полузащитник.

"Той може да бъде подложен на критика, защото не всички мачове ще са такива. Ще има и срещи, в които трябва да действа в отбрана. Струва ми се, че схемата се състои в това, че Стърлинг действа отляво, а Силва зад нападателя, а Яя Туре го играе централен полузащитник", заяви Карагър.

"Мощта и скоростта, които той показва при включването в атаките, отсъстват в отбранителните му действия. Не един път съм казвал, че в атака прилича на спринтьор, а в отбрана се превръща в маратонец. На него не му харесва да се връща в защита", каза още бившият защитник.

"Това ще е проблем за него в предстоящия уикенд. Може ли да му се има доверие в такива големи мачове? Ще има и двубои от Шампионска лига, в които ще бъде критикуван. Но не за включванията си в атаките, защото там той си остава един от най-добрите", добави Карагър.

 

  Сподели
97