Аугсбург отклони оферта на Челси за Баба


Н. Гавазов

Аугсбург отклони оферта на Челси за Баба

Аугсбург отклони предложение на Челси за покупка на левия защитник Абдул Рахман Баба на стойност от 25 милиона паунда. Както е известно, след завръщането на Филипе Луис в Атлетико, левият фланг на отбраната на Челси остана неукрепен - там сега се намира само Сесар Аспиликуета, който е без конкуренция.

Очевидно е, че това е сериозен проблем за шампиона, който освен, че трябва да защити титлата си, но и има намерение да извърши пробив в Шампионска лига.

В тази връзка "сините" насочиха своето внимание към 21-годишния Баба, който се смята за един от топ играчите в Бундеслигата на тази позиция. Челси съгласува личния контракт с ганаеца в края на миналия месец, но преговорите с Аугсбург все още продължават.

Според британски източници, немският клуб е отклонил оферта от 25 милиона паунда на Челси, настоявайки да получи за играча си с 5 милиона повече. Лондончани обаче не възнамеряват да откликват на желанията на баварците, още повече, че на "Стамфорд Бридж" са убедени, че и 25 милиона паунда са твърде много за играч на този пост.

 

  Сподели
72