Пиоли: Ювентус заслужи Суперкупата


Н. Гавазов

Пиоли: Ювентус заслужи Суперкупата

Старши-треньорът на Лацио Стефано Пиоли сподели мнението си за срещата от Суперкупата на Италия с Ювентус, която столичани загубиха с 2:0. Наставникът на "орлите" не отрича, че противникът е играл по-добре от неговия отбор.

"За съжаление, единственото, което трябва да се приеме в сметките е резултатът. Мачът бе равностоен, двубоят се проведе в много трудно условия. Става дума за състоянието на терена. Бях убеден, че отборът, който открие резултата, ще постигне победа. Случилото се в предсезонните мачове не ме вълнуваше. Днес аз отново видях своя Лацио - решителен отбор с правилна настройка. Гледам с увереност в бъдещето", заяви Пиоли.

"И двата тима създадоха немалко реални възможности за гол. Попадението на Ювентус дойде след неуспешен пас от Фелипе Андерсон, състоянието на терена не му позволи нормално да борави с топката. Съперникът успя да контролира всички зони. Поздравявам Ювентус. Това е много силен отбор, който заслужено спечели Суперкупата. Но аз вярвам, че през новия сезон Лацио е способен на много", каза още специалистът.

 

  Сподели
225