Моуриньо обясни, как Азар трябва да надмине миналия сезон


Н. Гавазов

Моуриньо обясни, как Азар трябва да надмине миналия сезон

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнение, как полузащитникът Еден Азар може да надмине миналогодишния успешен сезон. През миналата кампания белгийският плеймейкър не само спечели Висшата лига и Купата на Лигата с отбора, но и получи редица индивидуални награди. Еден бе признат за Играч на годината по версията на футболисти и журналисти.

Изглежда, че е невероятно трудно да се повтори това постижение, но Моуриньо поставя нова цел пред своя подчинен. Жозе призовава белгиеца отново да спечели тези награди, а също така да се прояви в Шампионска лига.

"Какво Еден може да подобри след като бе признат за Играч на годината? Да повтори тези награди. За да ги повтори, трябва да стане по-добър, защото обикновено хората са склонни към това да си търсят друга звезда", заяви Моуриньо.

"Преди две години се добрахме до полуфинал в Шампионска лига, но той не игра. Не игра в реванша, защото се контузи у дома. В този ключов момент той не бе в състояние да играе. През миналия сезон не играхме добре в Шампионска лига и рано отпаднахме в плейофите. Не говоря да я спечели, но казвам да се прояви. Той е великолепен играч", каза още португалецът.

 

  Сподели
114