Венгер: Може да фалираш и с 200 милиона в банката


Н. Гавазов

Венгер: Може да фалираш и с 200 милиона в банката

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер побърза да заяви, че Лорд Харис леко е преувеличил относно финансовите възможности на клуба. В четвъртък функционерът разказа, че на сметките на Арсенал има над 200 милиона паунда, поради това Венгер може да си позволи да закупи абсолютно всеки играч в света, с изключение на Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Арсен смята, че Лорд Харис се заблуждава.

"Няма никакво значение, дали са полезни или не неговите коментарии. Той леко е преувеличил. Това не е истина. Нашата ситуация е такава, ние упорито работим в очакване и появи ли се възможност, веднага ще сключим сделка. През миналата седмица на мен ми се наложи да отговарям на въпроси какво мисля да правя с наличните играчи, а след седмица ме питат защо не купувам. През миналата седмица вкарвахме без Санчес и Уелбек. Намираме се в силно положение, имаме силен отбор и аз съм доволен от това. Ние сме готови да действаме, ако на пазара се появи възможност", заяви Венгер.

"През миналия сезон създадохме нещо - динамичен отбор, играещ в убедителен и ефективен стил. Искаме да продължаваме да работим над това и много не разчитаме на подкрепление отвън. Този отбор трябва да покаже своята същност отвътре. Вътре в колектива трябва да се съсредоточим върху качеството на своята игра", каза още французинът.

"Ако съперниците ни желаят да закупят някого, те могат да харчат парите си. Парите не са нещо изключително, тяхната наличност в банката не говори за печалба. През последните шест месеца ние харчихме. Може да банкрутираш и с 200 милиона в банката. Ако след три седмици трябва да заплатиш 500 милиона, то тогава на теб ще са нужни още 300 милиона, които трябва да намериш. Не искам много да навлизам в детайли", продължава мениджърът.

"Ние сме силни във финансов план, в силна позиция сме, но сега трябва да се съсредоточим върху футбола, върху майсторството на нашите играчи, върху майсторството на тези, които може да дойдат, а не върху парите, които понякога изглеждат впечатляващо", завършва Венгер.

 

  Сподели
213