Лорд Харис: В касата на Арсенал има 200 милиона за трансфери


Н. Гавазов

Лорд Харис: В касата на Арсенал има 200 милиона за трансфери

Членът на Борда на директорите на Арсенал лорд Филип Харис разказа за финансовите възможности на клуба на трансферния пазар. Според признанията на 72-годишният консерватор и член на Камарата на лордовете, в касата на Арсенал в момента има над 200 милиона паунда, които могат да бъдат използвани за покупка на нови футболисти.

"Когато дойдохме на "Емирейтс, ние имахме проблеми с парите. Сега е много по-добре. Можем да излезем на пазара и да закупим всеки един играч в света с изключение на половин дузина футболисти, които е невъзможно да закупиш. На сметките ни в банката има повече от 200 милиона паунда.Можехме да кажем на Венгер, че нямаме пари и той нямаше да се вълнува от това. Или да му дадем 100 милиона, а той нищо да не похарчи", заяви лорд Харис.

"Към момента нямаме планове за покупка на играчи, ако Арсен не намери някоя суперзвезда, както Месут Йозилили Алексис Санчес. Той търси такива играчи,но те не са толкова много. Бихме могли да подкрепим Венгер в обновяване на трансферния рекорд на клуба. Той може да получи какъвто си поиска играч. Освен Меси и Роналдо, той може да закупи всеки един футболист", каза функционерът.

"Имаме списък с играчи,които иска Венгер. На върха на този списък е нападател, но няма да ви кажа за кого става дума. Първо е нужно другият клуб да иска да продаде играча, макар че мисля, че той сам желае да дойде при нас. В крайна сметка всичко опира до това, дали другият клуб ще успее да му намери заместник в лицето на някоя суперзвезда", продължава лорд Харис.

"Венгер искаше топ вратар и ние подписахме с Петр Чех. Стърлинг е добър играч, но аз се радвам, че Арсенал не го взе. Той не се отнесе особено добре с Ливърпул. Венгер отхвърля много работа, преди играчите да дойдат при нас. Арсен не прави никакви глупости", завърши ръководителят.

 

  Сподели
103