Куртоа все още чувства натиск


Н. Гавазов

Куртоа все още чувства натиск

Вратарят на Челси Тибо Куртоа заяви, че продължава да изпитва натиск, независимо от това, че Петр Чех напусна клуба. Въведеният за титуляр преди година белгиец неотдавна загуби своя най-страшен конкурент - чехът отиде в Арсенал, където получи обещание за титулярно място. Челси побърза да привлече като резервен вратар Асмир Бегович от Стоук Сити, но Тибо продължава да чувства, че е длъжен да демонстрира своята най-добра игра.

"За мен всичко си е както през миналата година. Започнах подготовката за новия сезон като първи избор, старая се да се подготвя за първата среща. Няма разлика кой е зад гърба ми, дали Чех или Асмир. Двамата са забележителни вратари и аз знам, че трябва да играя добре. Това се старая да правя", заяви Куртоа.

"През миналата година видяхте, че наличието на още един класен вратар е много добро нещо, защото Чех ни осигури много точки и ни помогна да спечелим титлата във Висшата лига", каза още белгиецът.

"Животът ми не стана по-лек. През миналия сезон бе същото, тъй като знаех, че Петр иска да играе. Мениджърът и отборът вярваха в мен и мисля, че аз добре се справих.Ти знаеш, че когато имаш зад гърба си класен вратар, трябва добре да играеш. Асмир и Петр са еднакви според мен. Добре, Петр е легенда на клуба, може би имаше по-голяма подкрепа на феновете, но аз винаги ще се старая с всички сили заради отбора. През миналата година добре се развиха нещата, спечелихме Купата на Лигата и Висшата лига. Надявам се, че сега ще защитим титлата си и ще спечелим повече трофеи", завършва Куртоа.

 

  Сподели
49