Венгер: Юнайтед ще спре да харчи


Н. Гавазов

Венгер: Юнайтед ще спре да харчи

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че лондончани остават верни на своите принципи по отношение на трансферната политика, а също така оправда сегашните действия на Манчестър Юнайтед на пазара за играчи.

"Искаме и в бъдеше още повече да съчетаваме още по-големи финансови ресурси с вяра в нашата философия и политика. Това означава, че ще продължаваме да даваме шанс на млади играчи и да възпитаваме нови футболисти в нашия клуб. Ако успеем да закупим топ играч сега, ние ще сме конкурентни. Но това няма да бъде основната ни политика", заяви Венгер.

"По-голяма част от успешните клубове изповядват същите принципи. Например, може да си спомните за Барселона или Манчестър Юнайтед, които имаха поколение играчи, възпитаници на клуба, което им донесе успех. Тези ценности са в кръвта ни и за нас е важно да ги запазим", каза още специалистът.

"Юнайтед спечели много пари благодарение на своя успех и сега те нямат търпение да продължат това, което правеха по-рано. Сега те имат финансови ресурси, за да изповядват друга политика. Но те сега нямат такива играчи като Скоулс, Гигс или Бекъм", завърши Венгер.

 

  Сподели
262