Ливърпул готви пореден гръмък трансфер


Н. Гавазов

Ливърпул готви пореден гръмък трансфер

Трансферът на Кристиан Бентеке на "Анфийлд" няма да бъде последен за Ливърпул през това лято. Както е известно, по-рано се повиха съобщения, че след привличането на нападателя на Астън Вила мърсисайдци ще се оттеглят от трансферния пазар. Това обаче явно не е така, след като се разбра, че представители на английския клуб са влезли в контакт с ПСЖ относно покупката на 22-годишния защитник Лукас Дине, който по-рано бе свързван с трансфер в Рома.

Съобщава се, че страните преговарят, като засега остава неизвестно, дали французинът ще бъде закупен или ще играе под наем за "червените".

В състава на Ливърпул има няколко играчи, способни да покрият левия фланг на отбраната, но Брендън Роджърс не разчита на Хосе Енрике и дори е готов да се раздели с играча, чийто договор изтича през лятото на 2016 година.

Що се отнася до Алберто Морено, испанецът има определи проблеми със здравето, а и не успя напълно да се адаптира към високите изисквани на английския футбол. Що се отнася до Джо Гомес, който се прояви по време на подготовката за новия сезон, той е прекалено млад, за да бъде разглеждан като пълноценен играч от титулярния състав.

Дине е френски национал и вече има на сметката си осем мача за "трикольорите", но загуби конкуренцията в лицето на Максуел и през миналия сезон записа само 15 мача за френския шампион. Съобщава се, че ПСЖ няма да възпрепятства развитието на младежа, остава само двата клуба да се разберат под каква форма ще се осъществи трансфера - покупка или наем.

Както е известно, във вторник в някои жълти испански издания се появиха съобщения, че Ливърпул се интересува от крилото на Барселона Педро Родригес, но това е малко вероятно да се случи с оглед на високата цена на играча и вниманието към него от страна на Манчестър Юнайтед - Ливърпул предпочита да се концентрира върху сделката с Дине, вместо да губи сили с преследване на скъпия испанец.

 

  Сподели
99