Робсън: Ван Гаал е безжалостен както Сър Алекс


Н. Гавазов

Робсън: Ван Гаал е безжалостен както Сър Алекс

Знаменитият английски треньор Брайън Робсън, който като футболист носеше фланелката на Манчестър Юнайтед в периода 1981 -1994 година, сподели мнението си за безцеремонността на Луис ван Гаал при раздялата му с футболистите. Специалистът вижда много прилики между холандския специалист и легендарния Сър Алекс.

"Маниерът на Ван Гаал ми напомня за Сър Фъргюсън. Луис е най-успешният мениджър. Той приема безжалостни решения, както трябва да постъпват добрите мениджъри. На определен стадий от развитието отборът трябва да се движи напред, а мениджърът да променя тима така, както той смята. Част от работата е да си безжалостен. Валдес се оказа неподходящ за мениджъра и той се избави от него", заяви Робсън.

"От неговите решения най-много ми хареса привличането на Швайнщайгер. Винаги съм му се възхищавал. Той може да има съществен принос за успехите на Юнайтед през този сезон. Харесва ми отношението му към работата. На Световното някой твърдо играе срещу него, но той се изправя. На следващата минута му разбиват лицето до кръв, но той не поддава. Изправя се, прие помощта на докторите и продължава да играе. Хубаво е да го видиш в своя отбор", каза още специалистът.

 

  Сподели
35