Ван Гаал може да направи Блинд централен защитник


Н. Гавазов

Ван Гаал може да направи Блинд централен защитник

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал намекна, че може да укрепи центъра на отбраната с помощта на вътрешните резерви - премествайки на тази позиция Дейли Блинд. Закупеният от Аякс Блинд през миналия сезон действаше основно като опорен полузащитник и понякога като ляв защитник.

През това лято с "Олд Трафорд" активно са свързвани звездите Серхио Рамос и Николас Отаменди, но Ван Гаал е готов да допълни избора от централни защитници със своя сънародник, още повече, че сега няма дефицит в опорната зона и мениджърът може да си позволи този ход.

"Дали ще използвам Блинд в центъра на отбраната? Може, може. Наркос Рохо е с нас, той ще е тук на 25 юли. Винаги съм предпочитал да играя с централни защитници, които са силни с левия крак и той е способен да изпълнява тази задача. Може би той ще играе там, но и други са способни да бъдат там. През миналата година аз изпозлвах Джоунс и Смолинг на тази позиция Дори Макнеър игра там. Но винаги харесвам играчи със силен ляв крак, а Рохо и Блинд подхождат за това", заяви Ван Гаал.

 

  Сподели
21