Удуърд разказа как се купуват играчи в Юнайтед


Н. Гавазов

Удуърд разказа как се купуват играчи в Юнайтед

Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Удуърд разказа как той с мениджъра Луис ван Гаал намира нови футболисти и се договаря за тяхната покупка. През това лято отборът на холандския специалист се подсили с четири нови попълнения. Определено, "червените дяволи" предизвикаха шум с трансферите на МатеоДармиан, Бастиан Швайнщайгер, Морган Шнайдерлин и Мемфис Депай. Удуърд разказа, как клубът е привлякъл тези играчи.

"Ние не просто четем вестници и следим с кого ни свързват. На практика, това е праволинеен процес - имаме глобална скаутска мрежа, обхващаща много, много страни и ключови от футболна гледна точка пазари", заяви Удуърд.

"Скаутите гледат мачовете и ние получаваме огромно количество данни. Ние купуваме тези данни и те се вливат в пирамидата, която е изградил нашият главен скаут и отбора му. Поради това ние постоянно разполагаме с информация за списъка с подходящите за Юнайтед трансферни цели и тези, които са способни да подсилят нашия отбор", добави изпълнителният директор.

"След това обсъждаме този списък с Луис и помощниците му, правим о-нататъшен анализ, Луис още един път указва целите - мисля, че винаги е важно да имаме повече от една цел на всяка позиция, защото понякога не можеш да получиш приоритетната си цел, трябва да се планира за напред и да имаш два-три варианта. След това остава аз да се отправя и да се договоря за сделката с клуба, а след това и с играча. Това е праволинеен процес, но от гледна точка на преговорите той може да се окаже труден", завършва Удуърд.

 

  Сподели
23