Компани: Стърлинг е специален играч


Н. Гавазов

Компани: Стърлинг е специален играч

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани е на мнение, че клубът е извършил "огромна покупка" в лицето на крилото Рахим Стърлинг. Заради 20-годишния англичанин "гражданите" трябваше да заплатят на Ливърпул 49 милиона паунда. Компани е убеден, че отборът е получил специален играч, което ще върне трофеите на "Етихад".

"Това е голяма покупка за нас. Една от причините Ливърпул да се представи толкова успешно в предпоследния сезон е играта на Стърлинг, която бе на едно ниво с тази на Суарес. Когато Луис си тръгна, на него му стана по-трудно, но тук в Сити той ще намери готова структура, в която ще заеме мястото си. Имам в предвид, че отпред имаме Кун, освен това Бони е при нас, имаме много играчи, които са способни да взаимодействат с него и да го направят по-добър", заяви Компани.

"Имаме забележително майсторство в отбора, но в наши дни е невъзможно да се конкурираме без ежегодно подсилване. Другите отбори укрепват, поради това е важно и ние да го правим. Неговият трансфер ни доближава с крачка по-близо до състоянието, в което отново ще печелим трофеи", каза бранителят.

"Той е бърз, но много непредсказуем, много добре демонстрира своята целеустременост. Играеш срещу много играчи с огромно майсторство, но фактът е в това. че той винаги е готов да премине този излишен ярд. Съперникът може да се сблъска с проблеми, когато имаш майстор, който не се стеснява да пробяга този излишен ярд, раздавайки се до предела. Това го прави специален играч", завършва Компани.

 

  Сподели
117