Артета: Арсенал вече не продава звезди


Н. Гавазов

Артета: Арсенал вече не продава звезди

Капитанът на Арсенал Микел Артета е убеден, че "артилеристите" окончателно са се избавили от негативната тенденция в предишните години а продават своите най-добри футболисти. Стабилизирайки своите финанси след строителството на новия стадион, Арсенал успя да забрави за периода без трофеи в периода 2005 - 2014 когато неуспехите на футболния терен се съпровождаха с продажба на най-добрите футболисти.

Напротив, сега лондончани извършват първокласни покупки, сред които са трансферите на Месут Йозил, Алексис Санчес и Петр Чех. Артета е убеден, че този неприятен период е останал назад и сега звездите се стремят не да напускат Арсенал, а да отиват в клуба.

"Преди пет или шест години продавахме своите най-добри играчи. Сега ги удържаме и освен това успяваме да привлечем някои от най-добрите в света. Петр Чех е признак на нашите амбиции и на това какво искаме да постигнем. Притежаваме двама наистина добри вратари, но все пак излязохме на пазара и подписахме, може би с един от трите най-добри вратари в света. Мисля, че той ще стане поредното добро попълнение. Много е постигнал и много е демонстрирал своя характер. Трудно се реши на преход в Арсенал с оглед на това, че е легенда на Челси. Но все пак той искаше да дойде тук и да повтори това, което постигна там. Мисля, че това е добър урок за всички играчи, които се намират тук", заяви Артета.

 

  Сподели
121